Плями від вина та пива можуть бути вилучені протиранням сумішшю спирту (або 40-градусної горілки) з водою за допомогою губки або м’якої ганчірки.
Свіжі плями від червоного вина і ягід засипають стовченою кухонною сіллю, а потім промивають водою і перуть з милом. Плями від червоного вина можна також видалити гарячою водою, поливаючи нею забруднене місце.
Старі плями від червоного вина виводять денатурованим спиртом, потім прополіскують водою і перуть з милом.
Можна такі плями видалити, протерши їх ганчіркою, змоченою в гарячому молоці, а потім випрати, як звичайно. Є й інші засоби: розведений водою нашатирний спирт або перекис водню з нашатирним спиртом; денатурований спирт в суміші з 10-процентним розчином лимонної кислоти. Але ці препарати можна залишати на тканині не більше ніж на хвилину.
Плями від наливок промивають спочатку теплою водою, а потім лимонною кислотою.
Плями від лікеру виводять легким пранням. На кольоровій тканині таку пляму протирають денатурованим спиртом, а потім прополіскують водою. Сліди плям протирають лимонною кислотою.
Плями від пива видаляють розведеною в невеликій кількості води сумішшю високоякісного мила і пральної соди (2 частини мила і 1 частина соди). Використовують також суміш з 10 частин мила, двох частин скипидару і однієї частини нашатирного спирту.
Плями від пива на кольоровому шовку виводять бензином, після чого пропрасовують через два шари тканини теплою праскою.
Плями від пива на білої бавовняної тканині відразу ж натирають насиченим розчином кухонної солі і залишають, поки розчин не подіє. Потім прополіскують в холодній воді, перуть з милом і знову прополіскують.